Nesrećna žena bukvalno je izmasakrirana oko 23 sata kada se njen nećak kući vratio pijan, piše "Avaz".

Inače, kako je navedeno u optužnici, a što su utvrdili vještaci osumnjičeni je zločin počinio u stanju neuračunjivosti koja je posljedica duševne bolesti šizofrenije.

Kobne noći on je, prema optužnici, u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola. Čim su ga pred kuću dovezli njegovi prijatelji M. Č. i N. Š., a nakon što je tetka otvorila vrata on je nasrnuo na nju poslije kraće verbalne prepirke.

Dodaje se da joj je nanio više snažnih udaraca u glavu i grudi.

Prilikom obdukcije vještak medicinske struke zabilježio je strahovite povrede grudnog koša i rebara koja su bila polomljena, a starica je imala hematome po glavi i cijelom tijelu. Takođe, strahovite povrede bile su joj nanesene po vratu te rukama i nogama usljed čega je nastupila smrt.

Navodno se osumnjičeni poslije presvukao u čistu odjeću, jer je sav bio krvav. Uzeo je nož dužine sječiva 20 centimetara te se pješke, uputio u pravcu Novog Travnika. Prema navodima optužnice uputio se prema kući V. R. u mjestu Stojkovići. U blizini te kuće ga je uočila policijska patrola. Policajci su mu prišli, a on je bacio nož.

Nakon toga su ga legitimisali i priveli u prostorije MUP-a SBK gdje im je ispričao šta je uradio.

Sudija za prethodni postupak odlučio je da optuženom produži pritvor, ali zbog svog stanja neuračunjivosti za vrijeme trajanja ove mjere biće čuvan u Psihijatrijskoj klinici.