Njegov protivnik je Italijan Mateo Beretini.

Meč Đokovića i Beretinija neće početi prije 20.00 časova.

Prvi i deveti teniser svijeta odigrali su do sada samo jedan meč, prije dvije godine na Završnom mastersu u Londonu, kada je pobijedio srpski teniser.

Đoković je do susreta sa Beretinijem došao nakon što mu je Italijan Lorenco Museti, u petom setu, predao meč osmine finala, jer više nije mogao da pruža otpor.

Sa druge strane, Beretini u četvrtfinale ulazi mnogo odmorniji, jer je pauzirao četiri dana. Italijan je za susret sa Novakom trebalo da se bori sa Rodžerom Federerom, ali se Švajcarac povukao sa turnira.

Đoković će igrati za plasman u svoje 11. polufinale u Parizu, dok je Beretini prvi put u karijeri došao do osam najboljih u glavnom gradu Francuske.

- Čeka me još jedan Italijan, dobar je server i ima snažan forhend. To su mu dva jaka oružja. U formi je, pobijedio je Tima u Australiji, dobro igrao na ATP kupu. Takođe, ima dobar i drop šot. Veoma je agresivan, sa servisom je dobio mnogo. On je posljednjih nekoliko godina, među Top 10 igrača. Sada je četvrtfinale, moraš da budeš na najboljem nivou, ako želiš priliku za pobjedu - rekao je Đoković.

Bolji iz duela Novak Đoković-Mateo Beretini igraće u polufinalu protiv pobjednika duela Rafael Nadal-Dijego Švarcman.