Najbolji teniser svjeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas tek posle nepunih pet setova i velikog preokreta savladao 19-godišnjeg italijanskog tenisera Lorenca Musetija rezultatom 6:7/7:9, 6:7/2:7, 6:1, 6:0, 4:0, kada je Italijan morao da preda meč zbog povrede.

U četvrtfinalu ga čeka okršaj sa iskusnijim italijanskim predstavnikom, devetim nosiocem Mateom Beretinijem.

Museti je u prva tri kola pokazao da bi mogao da bude tvrd orah i Novaku, a to je danas i potvrdio u prva dva seta.

Doduše, počelo je kako smo priželjkivali, Đoković je rano stigao do brejka, poveo sa 3:1 u prvom setu, ali je odmah dozvolio Musetiju da iskoristi svoju prvu brejk loptu i da vrati neizvesnost.

Igralo se potom gem za gem, pa je odluka morala da padne u taj-brejku. Opet je Novak dobro počeo, poveo sa 4:1, ali onda novi pad u njegovoj igri, što Italijan uspjeva da iskoristi i sa 9:7 u taj-brejku dođe do vođstva u setovima.

Drugi set je do taj-brejka imao isti razvoj događaja kao prvi, ali sa izmjenjenim ulogama. Sada je prvo Museti napravio brejk za 3:1, Đoković je odmah uzvratio, ali je kasnije opet poklekao u taj-brejku.

Posle drugog seta, Nole je otišao u svlačionicu, a kada se vratio na teren, sve se okrenulo.

Zaigrao je mnogo bolje, delovao samouvereno na terenu bez obzira na to što je Museti u tim trenucima vodio sa 2:0 u setovima.

Treći set je silovito odigrao, prepustio je samo gem rivalu, koji je, međutim, počeo da oseća sve veće probleme sa povredom.

Musetijev otpor bio je sve slabiji, u četvrtom setu nije osvojio ni gem, kao ni u prva četiri gema petog seta i pri rezultatu 4:0 za Đokovića u setu odluke, Italijan je morao da preda meč.