Avion Vlade RS “cesna 525” je juče ujutru poletio sa aerodroma Mahovljani, a destinacija je, kako su tvrdili pojedini lideri opozicije, ostrvo Brač u Jadranskom moru.

Te je navode, kasnije, demantovao direktor Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske Sreten Ilić, tvrdeći da je avion Vlade RS juče leteo samo na realciji Banjaluka – Beograd i da je on bio kapetan na tom letu.

Borenović je, međutim, podsjetio da je avion Vlade RS i ranije letio na atraktivne destinacije, sa kojih nisu stizali nikakvi izvještaji o sastancima ili zvaničnim posjetama.

– Tako je vladajuća klika potrošila milione maraka. Ali, nek’ lete, to će im na kraju prisjesti! Narod će to kazniti i poslati ih u opoziciju – poručio je Borenović u izjavi za BN televiziju.

On je dodao da su u Srpskoj ponženi i zdravstveni radnici i borci i socijalne kategrije, koje dobijaju samo mrvice, od kredita, koje vlasti RS uzimaju, kako se izrazio “po nenormalnim kamatama”.

– Sve to rade, da bi se mogli bahatiti, na način koji je viđen samo u autokratskim režimima, i to novcem koji će vraćati građani – izajvio je Borenović .