Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela saopštilo je Tužilaštva KS.

Tokom trajanja „Centralnog dnevnika” emisije koju uređuje i vodi Hadžifejzović došlo je do incidenta kada se u sjedištu ove medijske kuće pojavio muškarac koji je nasilno pokušao ući u prostorije redakcije. Radnici osiguranja pozvali su policiju koja je Hajdarevića privela zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

On je ranije na društvenim mrežama Hadžifejzoviću upućivao ozbiljne prijetnje na društvenim mrežama.

Osim što je pokušao upasti u redakciju „Face TV“ i napasti novinare te urednika i vlasnika Senada Hadžifejzovića osumnjičeni Abdulah Hajdarević (40) poznat je i po krađi obuće ispred džamija i drugih vjerskih objekata, pi[e Avaz.

Naime, Hajdarević je odranije poznat sarajevskoj policiji jer je privođen zbog krivičnog djela krađe.

Osumnjičeni je koristio vrijeme namaza te je od vjernika krao patike i cipele. Tako je jednom uhvaćen na djelu kada su ga džematlije pratile i zatekle kako uzima tuđu obuću. Tada mu je lopovski pohod presjeo, te je osim što je uhapšen dobio i  nekoliko udaraca od ogorčenih vjernika.