Igraće se peti meč, koji će odlučiti šampiona ABA lige.

Crvena Zvezda je propustila sjajnu šansu da finalnu seriju okonča u Morači jer je u 4.periodu imala prednost od 10 poena.

Medjutim Budućnost je u finišu meča bolje kontrolisala skok igru i zahvaljujući stalnom izlasku na liniju slobodnih bacanja, uspjela da upiše pobjedu.

Beograđani su na ulasku u posljednji minut, imali prednost 80-78 i napad koji nisu iskoristili,pa su Podgoričani u narednom stigli do izjednačenja. Nakon još jednog propuštenog napada Crvene Zvezde, Kobs je 7. sekundi prije kraja imao dva slobodna bacanja ali je pogodio samo drugo, poslije čega je Radonjić zatražio tajm-aut, pri rezultatu 81-80 za domaći tim. Zvezda je napad počela iz prednjeg polja, napravljena je akcija za Flojda koji je šutirao slabo sa visokog posta ali su igrači Budućnosti poslali loptu u aut.

Gostima je ostala još jedna sekunda, kreirana je akcija za Davidovca čiji šut za tri poena nije bio uspješan.

Najefikasniji igrač u redovima domaćeg tima je bio Kobs sa 22 poena uz sjajn šut iz igre od 62 %.Luka Mitrović je postigao 13 koševa i uhvatio 5 lopti, a dobru partiju su pružili Ivanović sa 11 i Zoran Nikolić sa 10 poena.

Kod C.Zvezde vrijedi istaći učinak Lojda sa 23 poena i Dobrića sa 13.

Kriterijum suđenja nije bio ujednačen pa je gostima svirano 35 a domaćinu 17 faulova. Takođe Podgoričani su izveli čak 18 slobodnih bacanja više.

Rezultat u finalnoj seriji sada je 2-2 a pobjednika ABA lige ćemo dobiti  u petak kada je na programu peta odlučujuća utakmica,koja će se igrati u Beogradu.