Fudbalsko prvenstvo je ušlo u samu završnicu, do kraja je ostalo još 180 minuta punih neizvjesnosti jer još uvijek nije ništa gotovo u borbi za titulu prvaka, izlazak na evroscenu i opstanak.

Na premijerligaškim stadionima publike nema već 15-ak mjeseci, međutim to bi se moglo promijeniti vrlo brzo. Taj scenarij je najavio Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH.

"Vrijeme je da pustimo gledaoce na tribine. Spremni smo da razgovaramo sa N/FSBiH. Sve su to razmišljanja koja Krizni štab treba donijeti zajednički. To su ozbiljne aktivnosti koje mogu poremetiti situaciju", rekao je Čerkez za N1.

Do sada se NFSBiH uglavnom oslanjao na mišljenje Kriznog štaba pa ostaje da se vidi kakvi će biti dalji potezi u koliko se donese odluka da se gledaoci mogu vratiti na tribine.

Inače, u Zeničko-dobojskom kantonu je već donesena odluka da publika može prisustvovati na tribinama. Tako je bilo na odbojkaškim utakmicma reprezentacije BiH prilikom plasmana na Euro. Od ranije i na košarkaškim mečevima u Zapadno-hercegovačkom kantonu ima publike. 

U Zenici će se igrati i finale Kupa BiH u Trening kampu pa se već počelo nagađati da li će biti publike na tribinama tokom duela Sarajeva i Borca 27. maja.

Sigurno će biti dosta neizvjesno bez obzira što Borac sada ima četiri boda prednosti nad Sarajevom jer su Velež, Široki Brijeg i Zrinjski koji se bore za Konferencijsku ligu u dva boda, dok tri posljednje ekipe Krupa, Olimpik i Radnik imaju po 25 bodova i sve je moguće u završnih 180 minuta.